Директорът на училището Даниела Петкова и второкласничката Цветелина Нанчева изпълниха заедно националния химн

Директорът Даниела Петкова приема отличия и ицветя.

Посланикът на Кралство Дания – Сьорен Якобсен, празнува с Граф Игнатиево 130 години просветно дело. Негово превъзходителство бе впечатлен от постиженията на учениците в ОУ „Граф Игнатиев“ и от наскоро построената детска градина „Здравец“, които разгледа преди тържеството. Концертът в залата на  читалището, препълнена от родители, ученици, учители и гости, започна с българския химн, изпълнен в дует от директора на училището Даниела Петкова и второкласничката Цветелина Начева, носител на два златни медала по художествена гимнастика.

Кратък филм върна публиката назад във времето – настоящи ученици, бивши директори, учители и възпитаници разказаха преживяванията и успехите си.

„Идвам от семейство на учители, в което майка ми, баща ми и брат ми упражняваха тази професия. За мен образованието е ключът към бъдещето. От това, което видях във филма,  разбирам какво огромно уважение заслужават учителите“, обърна се в приветствието си към юбилярите посланик Сьорен Якобсен.

Кметът на Община Марица Димитър Иванов пък зарадва празнуващите с новината, че общинската управа започва работа по проект за нов физкултурен салон в Граф Игнатиево, за да бъдат осигурени адекватни условия за спорт на децата.

„За историята 130 години са малко, но за училището ни са много. Това са години на стремеж към отстояване интересите на нашите възпитаници, следване на традициите и утвърждаване. Години, изпълнени с много успехи, спечелени битки и постигнати мечти. Пазете доброто име на училището и обичайте България така, както я е обичал и се е борил за нейното благоденствие Граф Н. Игнатиев “,  отбеляза директорът Даниела Петкова и припомни завета на патрона: „Нищо не започвай, ако не си решил да стигнеш до края, но започнеш ли нещо – никога не отстъпвай!“

По повод юбилея ОУ „Граф Н. Игнатиев“ получи Почетния знак на Президента на Република България Румен Радев. За 130-годишнината поздравителни адреси пристигнаха от министъра на образованието Красимир Вълчев, партньорски организации и училища в страната.

Датският посланик Сьорен Якобсен получи кошница с плодове и зеленчуци, бабек и вино – българско производство.