images

Осем лектори от НАП Пловдив влизат в 11 пловдивски училища в рамките на образователния проект „Влез в час с данъците“. Националната агенция за приходите продължава и през тази година да образова учениците по темата „данъци и осигуровки“.

Първите часове стартираха в Математическата гимназия и средните общообразователни училища „Димитър Матевски“, „Паисий Хилендарски“ и „Климент Охридски“. Лекции ще има и в СОУ „Черноризец Храбър“, Хуманитарната гимназия, Професионалната по електротехника и електроника, СОУ „Пейо Яворов“. Учениците от 9 до 12 клас ще научат защо е важно да се плащат данъци и осигуровки, как се формира и разходва бюджетът на държавата, отговорностите на НАП и електронните услуги, които тя предлага. Младежите ще бъдат обучени да отличават истинска от фалшива касова бележка и защо е необходимо винаги да изискваме касов бон при покупка.

Новият момент, който ще даде възможност на учениците да спечелят невероятни награди, е че ще бъдат разработени 20 онлайн данъчни курса. След края на всеки видео урок тези, които са се регистрирали на www.vlezvchas.bg ,  могат да тестват знанията си с няколко кратки въпроса и да се състезават за 20 големи награди.

В рамките на 10 месеца те ще имат възможност да станат собственици на дронове, електронни книги, портативни говорители или камери за екстремни спортове.Отличниците по данъци ще могат да спечелят и поощрителни награди като портативно зарядно и слушалки.

Във видео уроците на НАП по данъчни въпроси ще говорят шампионът по спортна гимнастика Йордан Йовчев, певицата Михаела Филева, журналистът Любен Дилов-син, волейболистът Валентин Братоев, рапърът Wosh MC. Всички те по интересен начин ще разкажат повече за видовете данъци в България, здравното и социалното осигуряване, важността на касовата бележка.

Инициативата ще продължи и следващата учебна година.

1 КОМЕНТАР

  1. Добре е данъчните да посетят и ОУ “Пенчо Славейков”, че другарката Делинова, заемаща директорският пост там, преди няколко дни бе осъдена именно поради несвоевременното плащане на осигуровки….въпреки че стана директор без нито една грешка на конкурса!!!

Коментарите са затворени.