„Напиши ми името си, за да сложа твоя автограф в музея си“. С тези думи Христо Стоичков се обърна към малкия Дани от ДГ „Чайка“, който беше доведен днес от майка си на среща с легендата, организирана от Природонаучния музей. Веднага щом се приближи до масата за автографи с рисунка на Златната топка, малчуганът получи неочаквано предложение от Камата да изпише инициалите си за спомен. Стоичков помагаше на Дани и при изписването, а силната емоция от срещата беше завладяла 500-те деца и младежи, които чакаха пред вратите на музея за автографи.

Наколенки, тениски, топки и книги носеха феновете. Някои от тях дори събличаха суитшъртите си, за да бъде положен подпис върху тях. Най-малката представителка на женския пол беше второкласничката Йоана от СУ „Св. Паисий Хилендарски“, която, макар да не харесва много футбол, каза, че страшно обича Стоичков и знае всичко за него.

Сред феновете се наредиха и 12-класници от гимназията по електроника и електротехника с тениски. Сред тях бяха и участвалите в отбора, който ни представи миналата година на Световното първенство по футбол за юноши.

Представителна група само от момчета имаха второкласниците от ОУ „Алеко Константинов“.  Автографи получиха още първокласниците от ЧСУ „Дружба“, също и футболният отбор на ОУ „Княз Александър I“, ученици от Националната търговска гимназия, ОУ „Д-р Петър Берон“ и децата от школата на “Марица”.