Харалампос Теодоридис е първенец на випуска магистри, който се дипломира в специалност „Авиационна техника и технологии“ на пловдивския филиал на Техническия университет. Гръцкият студент завършва с успех 5.96. Сред бакалаврите първа е Валентина Бъбарова от специалност „Дизайн и печатни комуникации“, която завършва с отличен 5.80.

219 абсолвенти от Випуск 2023 на Факултета по машиностроене и уредостроене получиха дипломите си днес. 19 дипломанти, отличени като първенци в отделните специалности, бяха наградени с еднократни парични стипендии.

137 бакалаври и 82-ма магистри облякоха тоги и сложиха академичните шапки за тържествената церемония, която се проведе в двора на III-ти учебен корпус на висшето училище.

Тържеството беше открито от декана на факултета доц. Красимир Амбарев, който поздрави абсолвентите за положените усилия в годините на обучение и им пожела успешна реализация.

36 са отличниците, 12 от тях получиха златен или сребърен медал за показани високи резултати по време на следването и успех над 5.50. Отличията, присъдени от Академичния съвет на Техническия университет-София, връчи директорът на пловдивския филиал доц. д-р инж. Никола Шакев.

“Вярвам, че това е едно ново начало за всички Вас, което ще бъде успешно както в личен, така и в професионален план. Помнете, че винаги ще останете част от Техническия университет и сте добре дошли тук – и като реализирани специалисти, и като общност на бившите възпитаници“, обърна се той към дипломираните инженери.

Голяма част от дипломираните инженери вече градят кариерите си в големите предприятия около Пловдив. Много фирми партньори на Факултета по машиностроене и уредостроене бяха сред официалните гости на събитието, за да наградят абсолвентите в отделните специалности.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.