Фреза с ЦПУ е най-новата придобивка за учебните работилници, юбилейното 20-то издание на аукциона ще бъде водено от директора инж. Константин Костадинов

Гравирани с лазер изделия са сред атракциите на традиционния коледен търг, който ще проведе Професионалната гимназия по дървообработване на 19 декември от 15 часа. Покана за участие в юбилейното 20-то издание на наддаването са получили фирми и партньори, училищни директори, но вратите са отворени и за граждани, които залагат на качество и атрактивни цени. 30 вида изделия ще бъдат разиграни от директора Константин Костадинов – от дъски за мезета с дърворезба и въртящ се плот, през фенери, лампи и вечен календар, до кутии за бижута, поставки за вино и детско люлеещо столче. Особено атрактивни са 3D елхите от борово дърво и магнитите дракончета, заради идващата 2024-та – година на Дървения дракон. Присъстващите ще могат да наддават за маси, шкафчета за обувки и детски играчки от дърво. На финала ще бъде разиграна и томбола за закупилите изделия от аукциона, за която директорът Костадинов е подготвил супер атрактивна изненада. В изложбената зала ще бъдат подредени и дипломни работи на завършили минала година зрелостници.

Събраните средства ще отидат за реновиране на училищната база в село Манастир.

Фреза с ЦПУ е най-новата придобивка за гимназистите от специалности „Мебелно производство“, „Интериорен дизайн“, „Реставрация на стилни мебели и дограма“, „Тапицерство и декораторство“. Модерното устройство е закупено със собствени приходи на училището, преподавателите по практика вече са премили обучение и след ваканцията учениците вече ще предават опита си и на учениците.

В кабинета по полиграфия пък вече има гилотина и машина за слепване, което ще позволи на бъдещите абитуриенти да отпечатват дипломните си работи.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.