dav

Гимназията дипломира първите осем ученици по дуалната система в специалност „Производство на тапицирани изделия”

Гравирани папийонки получиха заедно с дипломите си днес зрелостниците от Професионалната гимназия по дървообработване. Аксесоарите от дърво са изработени в работилниците на училището и бяха изненадата на директора Константин Костадинов към абитуриентите. Самият той също се появи на церемонията по връчване на свидетелствата за зрелост с такава папийонка, на която бе изписано с лазер името на училището и годината на завършване. За момичетата пък имаше гравирани аксесоари във формата на пеперуда от дърво.

Шестимата отличници на випуска получиха и плакети с лика на патрона на гимназията – Христо Ботев. Те също са дело на преподавателите от гимназията и са сътворени на най-новите машини в модернизираните учебните цехове. Въпреки че завършва „Интериорен дизайн” с успех 5.56, Мая Донева е решила да кандидатства „Английска филология” в Пловдивския университет. А след като изкара бакалавърска степен, ще решава на кое поприще да се реализира.

От 1 до 12 отброиха и първите абитуриенти, завършили по дуалната система. Това са осем момчета от специалност „Производство на тапицирани изделия”. Да ги поздравят за успешното приключване на обучението чрез работа в реална среда дойдоха и представители на бизнеса, с които училището има сключени договори.

„Все още не съм решил какво ще работя, макар че имам предложение от Матраци ТЕД, където бях на практика”, каза Желязко Драганин. Иван Пейчев също получил оферта за работа, но ще си даде месец лятна ваканция и тогава ще подписва договор.