Ученици от ОУ „Драган Манчов” спечелиха 600 фиданки в играта „Когато станем 100 000 ще посадим гора”

20161117_1227011

Повече от 600 дървета ще бъдат посадени в двора и в района на ОУ “Драган Манчов” и Математическата гимназия. Фиданките са получени безвъзмездно след участие на хиляди ученици, учители, родители и приятели в играта “Когато станем 100 000 ще посадим гора” на електронното издание gorata.bg. Повече от 5 хиляди души са подкрепили екоинициативата на учениците от основното училище. Децата са изпратили снимки, стихотворения и есета, с които са участвали в играта. След онлайн гласуване деца и доброволци запрятат ръкави и следващата седмица ще дарят живот на стотици дървета от черен бор, явор и дъб.

dsc_04551

“Земята и нейната природа – колко е красива, приказна и вълшебна! Тя е нашият дом, но ние хората често забравяме това. Затова искаме да я опазим. Всяко дърво е глътка въздух и чистота за майката Земя! Помогнете ни да опазим това безценно богатство!”, написаха в своя проект децата от 2 б клас.

Мотивът на третокласниците пък бил, че да се даде живот и да се помогне на природата е двойно щастие. “Когато пораснем и децата ни учат тук, те ще се смеят, играят, ще растат здрави под клоните на нашите дръвчета!”, коментират от 3а клас.

Инициативата ще се осъществи с подкрепата на Математическата гимназия и община Пловдив. От кметството на район „Западен” ще посочат кои са най-подходящите места за залесяване в района на училището. Преди акцията децата ще изгледат специално видео как се засаждат фиданки.