Дефицитите в гражданското образование се усещат в ден като днешния – не може родители да питат кой ще ми гледа детето, а ученици да изпълват школските дворове, коментира председателят на синдикат „Образование” Юлиян Петров

Голямата учителска стачка през 2007 година продължи 44 дни, но учителите тогава наваксаха и преструктурираха учебния материал. И сега има достатъчно варианти да се организира завършването на учебната година и провеждането на външни оценявания и изпити – гарантираме го като синдикат.

Това коментира председателят на синдикат „Образование” към КТ „Подкрепа” Юлиян Петров по повод извънредните мерки за коронавируса и принудителната ваканция.

По думите му, в ситуация като тази се усещат дефицитите в гражданското образование, давайки пример с жалбата на родител до МОН, който се оплаква от кибер тормоз по повод подробните обяснения за oнлайн обучение и да питат кой ще им гледа децата, защото градините са затворени. Той недоумява как в днешната извънредна ситуация ученици и възрастни се събират в училищните дворове.

„Българските учители и директори правят и невъзможното, за да осигурят дистанционното обучение на своите ученици. Огромната част от родителите спазват правилата и подпомагат дистанционното обучение. Нека помогнем на нашите деца да бъдат отговорни, да не осъществяват ненужни социални контакти, да си останат вкъщи и да ги подкрепим в онлайн уроците”, призовава Петров.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.