Засилено полицейско присъствие в следващите почивни дни, когато по традиция се провеждат баловете, но тази година се отлагат заради пандемията

Силите на охранителна полиция и жандармерията ще следят за нарушения на обществения ред и противоепидемичните мерки в предстоящите празнични дни. Засиленото полицейско присъствие е най-вече заради абитуриентите, които се готвят да празнуват и вече се събират по големите паркинги и дворове на училища. Традиционно от 22 до 26 май се провеждат баловете на 12-класниците, които обаче тази година се отлагат заради пандемията от COVID-19.

Новата мода сред зрелостниците от последната седмица е да се събират на паркинги край молове и търговски центрове, за да броят до 12.

Силите на реда в градовете ще са насочени приоритетно в районите на училищата, паркингите на големите хранителни хипермаркети, моловете и места, където е възможно струпването на голям брой хора. Ще има и екипи, които ще следят за опазването на обществения ред. Нарушителите ще бъдат глобявани.

Предвидени са допълнителни екипи, за да се опази общественият ред на 24 май и да се спазват мерките, които здравният министър е наложил.

Предупреждение за спазване на правилата за движение отправят и от Пътна полиция.

Много училища организираха онлайн изпращане на своите зрелостници с обещанието, ако обстоятелствата позволяват, да имат своята абитуриентска вечер след връчването на дипломите на 26 юни.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.