Учебният корпус, физкултурният салон и общежитието ще бъдат модернизирани в годината, когато училището отбеляза 67 лета от основаването си

IMG_2289-5103

Професионалната гимназия по хранене и туризъм ще бъде изцяло преобразена по проект, финансиран от оперативна програма „Региони в растеж”. За целта държавата предостави сградата – публична държавна собственост, за управление на гимназия по туризъм „Асен Златаров“. Досега тя се стопанисваше от Професионална гимназия по строителни технологии, тъй като двете училища са под един покрив. Имотът включва учебна сграда на три етажа, общежитие на четири етажа и физкултурен салон, които се ползват от 2001 година съвместно с „Пеньо Пенев”.

Предоставянето на правото на управление върху имота на гимназията по туризъм е поради включването й по проект за обновяване и модернизация на регионалната образователна инфраструктура, но това по никакъв начин на застрашава бъдещето на „П. Пенев”.

С решението се дава възможност за цялостен ремонт, при който и трите сгради ще бъдат санирани. Предвиждат се ремонти на електро и ВиК инсталацията, на покрива, както ново обзавеждане и оборудване в класните стаи, салона и учебния ресторант.

Модернизацията ще стартира в годината, когато гимназията отпразнува 67 лета от основаването си. Празникът в градската Концертна зала беше отбелязан като „Ден на таланта“. На сцената се качиха  групите по български народни танци и джазбалет от проект „Твоят час”. Бурни овации събраха и мажоретките.  Дейно участие в организацията взеха учениците от клуб „Млад предприемач“ .

На сцената блесна и бившият възпитаник на гимназията – популярният фокусник Марио Меров, който омагьоса публиката с невероятните си номера.

1 КОМЕНТАР

Коментарите са затворени.