Кампания за опасностите от употребата на психоактивни вещества проведоха гимназисти от ПГ по битова техника. Представители на Ученическия  съвет посетиха ОУ „Гео Милев”, където разясниха на по-малките ученици какви са различните видове наркотици и негативните ефекти на дрогата върху човешкия организъм.

Инициативата на възпитаниците от професионалната гимназия е част от тяхната дългогодишна кампания „Направи добро”, която се провежда по традиция през ноември и декември. Дискусията бе организирана с посредничеството на педагогическите съветници от двете училища Марина Татарова и Красимира Златарева.

Костадин Костадинов от 8б, Ивайла Иванова от 10а, Атанас Георгиев от 11а и  Павел Иванов от 12а от Ученическия съвет обясниха на по-малките какви са рисковете от наркозависимост, къде биха могли да потърсят помощ, какви са видовете легални дроги и какво е Снус.

„Последният месец на годината е особен момент, който отваря сърцата и мислите към доброто, към съпричастността. Проблемът с наркотиците е сериозно предизвикателство за обществото и е важно да се обсъжда  с децата в ранна възраст. Учениците от ПГБТ представиха проблема пред по-малките ученици с голяма загриженост, като наблегнаха на факта,  че наркотиците могат да имат сериозни последици за здравето, образованието и бъдещето им”, заяви директорът на ПГБТ Гергана Георгиева.

Тя уточни, че кампанията за доброто възниква по идея на Ученическия съвет преди 4 години с идеята да бъде обърнато внимание на всички благородни жестове на милосърдие и съпричастност към хора в неравностойно положение или в нужда.

В предишните кампании учениците писаха есета, разкази по реални истории за добри дела, провеждаха благотворителни кампании в различен формат. Завършек на тазгодишната е благотворителният базар с домашно приготвена храна. Средствата от него ще бъдат дарени за добра кауза по решение на Ученическия съвет.

Снимки: ПГБТ

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.