Младши посланици на Европейския парламент от ЕГ „Иван Вазов“ гостуваха в Районна прокуратура – Пловдив

Професионалната етика на магистрата обсъждаха гимназисти и прокурори. Ученици от 10 и 11 клас, които са младши посланици на Европейския парламент и членуват към Евроклуба на ЕГ „Иван Вазов“ гостуваха на Районна прокуратура – Пловдив по повод Деня на отворените врати в навечерието на 16 април – Ден на Конституцията и професионален празник на юриста и съдебния служител. Тази година той се провежда под мотото „Открито за съдебната власт“.

Заместник-районният прокурор Атанас Илиев и Георги Коджаниколов – едно от младите попълнения, разясниха професията на магистрата, говориха и за Конституцията на Република България, за правата и задълженията на гражданите.

Георги Коджаниколов, който е един от създателите на интернет платформата за съдебна етика на европейските магистрати, поведе дискусия за моралните и етични изисквания към поведението на прокурори, следователи и съдии на работното място и извън него. Той посъветва учениците да четат много, за да развиват мисленето си и винаги да се съветват с учителите и родителите си.

„Учениците са изключително впечатлени. Тези срещи са много полезни за тях и се радваме, че вече се превърнаха в традиция“, каза Анелия Митева, преподавател по философия и гражданско образование.