Стойна Делчева остана без дом, след като къщата й в селото се срути от високи подпочвени води и силно овлажняване

Гилдията на училищните директори стартира кампания в подкрепа на колегата си от Дълго поле Стойна Делчева. Тя е дългогодишен директор на училище „Христо Ботев“ в селото, което от няколко години вече е обединено и обучава ученици до 10 клас.

В разгара на лятото семейната къща се срутва в резултат на системните интензивни валежи през юни и юли. Денят на парламентарните избори – 11 юли, се оказва фатален: срутват се две стени, а останалите се напукват от високите подпочвени води и силното овлажняване. Делчева успява да извади най-необходимото и част от покъщнината, която премества в съседната оцеляла пристройка и временно се приютява там. До 29 август обаче, когато дъждът превръща и нея в негодна за обитаване.

Постройките вече ги няма, а Делчева живее временно у своя приятелка, като е започнала оформянето на документи около проекта за изграждането на нов дом. Преди година тя губи и мъжа си, затова сега е изправена сама пред изпитанието.

„Стойна Делчева има нужда от подкрепа – морална и финансова. Нека й изпратим любов и я подкрепим“, призовават от Съюза на работодателите в системата на народната просвета.

Банкова сметка:

Банка ДСК BG06STSA93000017534090

Титуляр –  Стойна Стоянова Делчева

През юли 2016 година Стойна Делчева се пребори за участие в 10-дневен семинар в Банк Стрийт колидж, след като изготви впечатляващ план за развитие на своето училище. 15 директори от страната преминаха обучение в Ню Йорк, където посетиха местни училища и обменяха опит с американски колеги. Участниците имаха възможността отблизо да се запознаят с най-добрите образователни практики.