Плакети и грамоти в знак на признателност за изключителния професионализъм и отдаденост получиха от Регионално управление на образованието 18 пенсионирани училищни мениджъри

Гилдията изпрати на крака и с аплаузи дългогодишни училищни директори днес на тържествена церемония в аулата на Аграрния университет. Традиционното съвещание, което Регионално управление на образованието организира с школските мениджъри в навечерието на 15 септември, се превърна в празник. След като синдикалните и работодателски организации поднесоха приветствия, а представителите на пожарната, полицията, ДАНС и РЗИ разясниха изискванията за новата учебна година и отправиха препоръки, директори, които вече излизат от системата, се появиха в залата, за да изчакат да приключи презентацията за приоритетите. В мига, в който обаче понечиха да заемат места, всички присъстващи станаха на крака и започнаха бурно да ръкопляскат. Началникът на РУО Антоанета Пакова помоли колегата си – организационния експерт Рангел Райчев, да прекъсне за кратко деловата част, за да бъдат връчени отличията на пенсионираните директори. Виждайки колегите и експертите да аплодират, тя се обърна към виновниците за емоционалното посрещане с думите: „Това е обичта и уважението, което гилдията ви отдава. Онова, което направихте за системата, е изключително. Вие бяхте невероятни, хора за пример не само във вашите образователни институции, а и в региона. Благодарим за годините, които отдадохте да обучавате децата, да подкрепяте колегите, да раздавате обич“.

Плакет и грамоти получиха 18 директори, но не всички дойдоха на церемонията, за да вземат отличията си.

„Слизаме от виенското колело на професионалния път“, благодари директорът на ОУ „Петър Бонев“ в Перущица Бойко Иванов, който първи получи приз. А директорът емблема Красимир Ангелов, който десетилетия стои начело на ОУ „Алеко Константинов“, добави: „Директорството е самотно занимание. Пазете достойнството си и бъдете винаги лидери“. Дългогодишният директор на ОУ „Васил Петлешков“ Сийка Зрънчева опроверга всеизвестното: „Няма да получиш медал от добре свършена работа“ с думите: „Ето, имам вече“ и пожела на колегите си перфектно работеща електронна платформа.

„За мен беше чест да бъда ваш колега. Не ни забравяйте, можем много да ви помагаме“, обърна се към препълнената аула дългогодишният директор на ПГАСАГ „Арх. Камен Петков“ – Марияна Спасова. Невена Манова от ПГ по лозарство и винарство в Перущица пожела на колегите да стигнат мястото, на което се намира тя днес, и да не се натискат за постовете си. А инж. Катя Адърска от ПГ „Ген. Владимир Заимов“ направи емоционално признание: „Когато летях с парапланер, не ме е било толкова страх, колкото сега като се замисля как ще премина от динамиката към спокойното ежедневие. Побеждавайте всички предизвикателства с любов“.

Доайенът на директорите Иван Пенев изрази увереност, че ще остане завинаги свързан с колегите си чрез приятелствата, които е градил в годините. А Величка Чурчулиева от ОУ „Отец Паисий“ в село Искра и Петър Шиков от СУ „Княз Борис I“ в Асеновград благодариха за жеста и пожелаха здрава и успешна учебна година.

С плакет и грамота са удостоени още Анета Вълева (ОУ „Княз Александър I“), Гергана Христозова (ОУ „Отец Паисий“ – Асеновград), Румяна Петрова (СУ „Братя Миладинови“), Стоянка Анастасова (ПГЕЕ), Аделина Бамбалова (СУ „Симон Боливар“), Елена Александрова (СУ „Никола Вапцаров“), Радостина Георгиева, Румяна Желева (ОУ “Христо Ботев” – Поповица), Андрей Шаламанов (ОУ „Св.св.Кирил и Методий“ – Кадиево).