Ученици от паралелките по немски разрушиха Берлинската стена от изрисувани с графити кашони

Герои от прочути немски приказки се подредиха пред Берлинската стена.
Герои от прочути немски приказки се подредиха пред Берлинската стена.

Германия срази Бразилия със 7:1 в инфарктен двубой в двора на Руската гимназия днес. Атлетични момчета от немските паралелки пресъздадоха полуфинала на Световното през 2014 година, когато немските национали обърнаха силния съперник и накараха Германия да ликува.

Всички ученици от немските паралелки на ЕГ “Иван Вазов” се включиха в едночасовата фиеста, която пресъздаде емблематични моменти от немската история, култура, литература, музика и даже футбол.

“Началото на пролетта в Германия се отбелязва с пищни тържества, и карнавали затова избрахме първия ден на април за празника. В нашия карнавал също участват принцът, девицата и тяхната свита. Този празник е пролетна версия на Октобер феста. Харесваме немската култура и традиция и се опитахме да впечатлим съучениците си, обяснява един от главните организатори на събитието Марина Сидерова.

Кулминацията бе символичното разрушаване на Берлинската стена. Преградата от изрисувани с графити кашони, която години наред е граница между Западен Берлин и Германската демократична република и един от най-известните символи на Студената война, бе съборена от учениците. В мига, в който стената рухна, в небето полетяха десетки балони с цветовете на немското знаме.

DSCF5130

Уханието на печени наденички събра тийнейджърите край скарите, а любителите на сладкишите похапнаха домашно приготвен щолен.