16-годишният пловдивски тромпетист е победител в „Golden Classical Music Awards“ при конкуренция от таланти на 26 държави

16-годишният пловдивски тромпетист стана носител на първа награда от Международния конкурс „Golden Classical Music Awards“. Той взе участие в категория “Intermediate”, наред с участници от 26 държави.

Георги впечатли международното жури с изпълненията си и бе поканена да участва в заключителния галаконцерт на лауреатите, който се проведе в световноизвестната Карнеги Хол –  един от най-авторитетните и популярни концертни комплекси за музикални събития в света, където се изнасят над 100 представления за всеки сезон. Георги беше единственият тромпетист, взел участие в заключителния концерт, което прави изпълнението му уникално.

За осъществяването на незабравимото изживяване на младия музикант в Ню Йорк допринесе Виктория Стоянова – човек, запазил българското в себе си, който подкрепя наши сънародници.

Тийнейджърът е носител на Голямата награда на фондация „Енчо Кeрязов“ за талантливи български деца и младежи. Зад гърба си Георги Грозев има първа награда от международен фестивал в Охрид и втора – от силния Международен конкурс за млади тромпетисти в Стара Загора. Възпитаникът на Пенчо Пенчев е член на Клуб 2017 на „Успелите деца на България“ на Фондация „Димитър Бербатов“.

Георги редовно взима участия в културните събития на Пловдив, свирил е в оркестъра на Държавна опера – Пловдив и е бил солист на училищния симфоничен оркестър.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.