Миналогодишните призьори.

Изобретение на 11-класник от Математическата гимназия му донесе парична премия от 3000 лева и призово място в традиционния конкурс на общината „Най-добър млад предприемач на Пловдив“. Георги Колев участва в надпреварата със селскостопански дрон за пръскане на посеви, чието приложение е насочено към аграрния сектор. Той учи в специалност „Системно програмиране“ и се нареди сред призьорите, които бяха отличени на официална церемония в галерия „2019“ днес.

Заради инфлацията Община Пловдив решила да индексира цените на чековете, като първото място тази година получава 10 000 лева, второто – чек от 6000 лева, а на двете трети – по 3000.

Образователна настолна игра „Сливи за смет“ донесе първата награда на Мирослав Гаригов. Втората награда от получи Здравко Дионисов за идеята си за дигитална платформа за училищни иновации. Платформата е в помощ на подготовката на учениците за национално външно оценяване. Третото място бе за проекта „Rent a Баба“, насочен към подпомагане на семейства с деца. Създадената от Здравко и Стела Балджиеви платформа ще предлага работа на детегледачки и домашни помощници.