Георги Мишев раздаде десетки автографи върху биографичната си книга "Мир на страха ни".
Георги Мишев раздаде куп автографи върху биографичната си книга “Мир на страха ни”.

 

Човешкият живот е миг, който бързо отминава. Най-лесно е да получиш всичко наготово, но всеки трябва да измине собствения си път. Нека възпитаваме младите в истината, за да бъдат хора, а не лъжци. С такива размисли провокира студентите от Висшето училище по агробизнес и развитие на регионите писателят Георги Мишев. Той гостува във вуза по покана на ректора проф. Димитър Димитров по повод международния ден на книгата. Дискусията мина под мотото “Да плачем или да се смеем”, на което авторът на “Дунав мост” добави: “Най-добре да живеем. Човек трябва да прави малки неща, но да прави нещо. Най-доброто и най-чистото си остава ти сам да изградиш съдбата си и собствения си път на развитие“.

Според писателя българинът страда от някаква суета – да го забележат, да говорят за него. По думите му това, което ни липсва, са поне стотина години в развитието ни като нация. Сега се мъчим да ги наваксаме, като механически бързаме да се изравняваме с онова общество, което е минало много напред, и се превърнахме в големи консуматори, сподели още сценаристът.

Пред студенти и преподаватели той говори за биографичната си книга “Мир на страха ни”, а след края на срещата раздава автографи.

“За моето поколение страхът бе продиктуван от стремежа за оцеляване, въпреки всичко. Нямахме избор. Затова съм на мнение, че младите хора трябва да знаят истината за миналото, иначе оставаме просто географска територия”, разсъждава 80-годишният творец, чиито сценарии са игрални филми са в златния фонд на българското кино – “Вилна зона”, “Преброяване на дивите зайци”, “Дами канят”.

От съвременните български автори любимец на Мишев се оказа авторът на романа “Възвишение” – Милен Русков.

2 КОМЕНТАРА

  1. Дано някой се е вслушал в думите на този невероятен човек!

Коментарите са затворени.