Георги Лазаров, Ангел Георгиев, Павел Павлов и Петър Кръстанов - железният геймърски екип.

Ученици от Руската и Английската участваха в Global GameJam с 25 000 души от цял свят

Екипът разработва и Android версия

 

Георги Лазаров, Ангел Георгиев, Павел Павлов и Петър Кръстанов - железният геймърски екип.
Георги Лазаров, Ангел Георгиев, Павел Павлов и Петър Кръстанов – железният геймърски екип.

 

Желязко е напомпан батка от бургаския квартал “Меден Рудник” който не се чувства достоен мъж без яки мускули и животът му губи смисъл. Без Нацепин той не може да ги поддържа. След като най-силното цунами на света удря Бургас и Желязко е изправен със сърфа си “Testicular Thunder” TM пред гигантската вълна, докато хората край него спасяват живота си, той се впуска в битка с акули и други морски създания. И всичко това с една единствена цел – да напомпа мускули и да опази плочките.

Това е главният герой в изключително атрактивната компютърна игра, която създадоха ученици от Руската и Английската гимназия и която набира фенове с бясна скорост. Екипът от геймъри дори участва в  Global GameJam, когато над 25 000 души от цял свят създават игра за 48 часа. Това става по едно и също време в 518 града на 78 страни. Създадените игри от последното събитие на тема “What do we do now?”  били над 5000.

Пловдив участва за втора поредна година с екип от любители на видеоигрите – Петър Кръстанов, Ангел Георгиев, Рение Аганчян, Георги Лазаров, Никола Учкуров и Павел Павлов.

Желязко вече си има своя страница във Фейсбук, която за една седмица е събрала 160 харесвания. В момента Петър и Георги разработват Android версия. Когато приключат, играта ще е безплатна и може да се изтегли от сайта на Global GameJam.

игра

 

Феновете на играта най-много одобрявали идеята, че Желязко може и да говори. Това всъщност е гласът на Петър. С глас, пародиращ напомпан батка, Желязко  казва “лютеница”, “компот от ягоди”, “лошо ми е”.   Всички се забавлявали на небивалиците около Желязко и на простите геймплей механики.

„Не спечелихме награда, но пък за сметка на това успяхме да разсмеем и да забавляваме много от хората на събитието”, разказва 17-годишният Петър от Руската гимназия. Игрите са негово хоби от малък. Първоначално се зарибил по Soldier of Fortune, Star Wars: Rogue Squadron. Имал период, в който предпочитал повече игрови конзоли (PSP, GameBoy и PS3).  Първите идеи за видеоигри му хрумнали, когато бил в 6 клас.

 

игра1

„Създаването на игра се оказа по-сложно отколкото очаквах. Свалих си Unity 3D. Това е гейм енджин или, иначе казано, програмата, в която сглобяваш всички компоненти на една игра. Имаше много безплатни  кодове и модели, с които създавах най-различни нива и светове. След време свалих и Unreal Engine и в него правих същото. Запалих се и започнах да се уча да програмирам. Мога да чета код и да разбера всичко, но ми е трудно да седна и сам да го измисля. Сега усърдно тренирам, като чета онлайн, и си задавам сам упражнения и малки проекти”, разказва историята си Петър.

В момента екипът обмисля сериозен проект за нова видеоигра.