Веселин Кузмов от Спортното училище разказа за проекта "Моето училище е моят дом".

Бележник на успеха отчита напредъка на учениците в ОУ „Васил Петлешков”, в СУ „Пейо Яворов” организират състезания по природни науки

Веселин Кузмов от Спортното училище разказа за проекта “Моето училище е моят дом”.

Спортното училище вече си има стая за отдих. И тя съвсем не е за учителите, а за учениците. Как неизползвано помещение се превръща в едно от най-предпочитаните места след няколко месечен усърден труд разказа 7-класникът Веселин Кузмов на форума „Аз променям моето училище”.

„Програмата ни за деня редува учебни часове и тренировки. Вечер повечето от нас се прибират в пансиона, който ни е станал втори дом. Базата е реновирана, не можем да се оплачем, но си казахме, че ни липсва стая за отдих. Място, където да си повдигнем настроението, ако са ни писали двойка, да поиграем белот или шах, а малките – „Не се сърди, човече”. И  решихме да си я направим. Поискахме разрешение да обновим едно изостанало помещение, в което даже мазилката беше изпопадала. Работихме през почивните дни с учители и възпитатели. Подновихме осветлението, изградихме две стени, боядисахме всичко. Сложихме дори пердетата и покривки на масите. Всеки се включи с каквото може, училището също помогна”, обясни разпалено 7-класникът плувец. Плановете са в близките месеци да поставят и тенис на маса.

Бележник на успеха в ОУ “Васил Петлешков”.

Бележник на успеха отчита напредъка на учениците от ОУ „Васил Петлешков”. Второкласничката Ива Митрева разказа, че цяла година събирала стикери за всеки свой успех. След всяко постижение по български, математика, английски или околен свят, госпожата й давала стикер, който залепяла в своя бележник. В него имало също графа за похвали и за съобщения до родителите. На една от страничките пък пишело как да бъдем добри.

Дни на природните науки събуждат интереса към химията и биологията в СУ „Пейо Яворов”. Разделени да работят в екипи, децата взели участие в поредица от научни занимания и дори посетили химичната лаборатория на Пловдивския университет, където имали шанса да се докоснат до най-съвременната апаратура за анализ на храни и биопродукти. На финала преподавателят по биология и химия Илка Илиева организирала и ученическа надпревара под мотото „Състезанието и забавлението заедно”. Участниците в иновативното онлайн съревнование трябвало да три кръга с по осем задачи, разказаха Богдан Илиев и Йоан Иванов.

И в часовете по химия може да е интересно, лесно и забавно, разказаха Богдан Илиев и Йоан Иванов от СУ “Пейо Яворов”.