Едва 16.49% от работещите в образователната сфера в Пловдив и областта са заявили желание да се ваксинират. Това сочи обобщената справка на Регионалното управление на образованието. Припомняме, че до петък всички служители – педагогически и непедагогически персонал, трябваше да направят заявка дали искат да бъдат имунизирани. Процентът за Пловдивско е по-нисък от средния за страната , който е 21%. Националните данни бяха обявени по време на работна среща, в която участваха министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов, министърът на образованието и науката Красимир Вълчев и членове на Националния оперативен щаб.

18.25 на сто от педагозите в образователните институции от региона са изразили готовност да се включат в процеса на имунизация. Значително по-малко са тези от администрацията и помощния персонал – 12.5%. Справката на РУО показва, че процентът желаещи от училищните екипи е по-висок от този в детските градини. Съотношението е 18.81:11.18. 17.32 е процентът за центровете за подкрепа.

Ще продължи записването, докато тече ваксинацията на втората група по плана, стана ясно от работната среща на министрите и здравните експерти. Предстои и масово тестване на работещите в образователната сфера.

Министърът на здравеопазването проф. д-р Костадин Ангелов и главният държавен здравен инспектор доц. Ангел Кунчев съобщиха, че темповете на ваксинация у нас съвпадат с тези в Германия, съпоставени на база брой поставени ваксини на глава от населението.

Темите на разговора бяха противоепидемичните мерки в училищата и предстоящата ваксинационна кампания на педагогическия и непедагогическия персонал. Анализът продължава и все още е рано да се вземат окончателни решения.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.