Основната ни задача е да предоставим на учениците уникални образователни възможности, като използваме технологиите и иновациите в учебния процес, казва директорът Камелия Стоянова

Изкуственият интелект стана част от педагогическия екип на Професионална гимназия по електротехника и електроника. Интелигентен аватар влиза в ролята на преподавател, за да стимулира интереса и ученето.

„Този аватар не е просто инструмент, но и част от нашия образователен екип, който помага на учениците да се развиват и учат. Когато някой от учителите отсъства, нашият ИИ-аватар го замества, изпитва, в бъдеще може би и ще оценява. Въвеждаме диференциран подход към индивидуалните потребности на учениците“, казва директорът на гимназията инж. Камелия Стоянова.

Освен това той участва и в рекламната кампания на гимназията. Във видеоклип, качен на сайта на училището, той разказва за STEM центъра и високотехнологичното оборудване, въведените три иновативни предмета в осми, девети и десети клас, за издадения от преподавателите на ПГЕЕ учебник с разработени уроци. Аватарът презентира инициативите, свързани с мотивация на учениците, възможностите за кариерно ориентиране, разработените от гимназистите проекти и участията им в регионални и национални състезания.

„От тази учебна година гимназията придоби статут на иновативно училище и нашите ученици изучават логическо програмиране, заложено в учебната програма. Това ще им даде  възможност да развиват аналитично мислене и умения в областта на изкуствения интелект и логика. Тези умения ще са от съществено значение за бъдещото им развитие и реализация“, пояснява още инж. Стоянова.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.