Дистанционното обучение ще продължи до края на учебната година, но от образователното министерство вече работят по вариант онлайн уроците да продължат и след 15-ти септември при вторична вълна от коронавирус. Това е един от трите варианта, по който умуват експертите от ведомството, обясни министър Красимир Вълчев.

„Стартът на новата учебна година зависи от ситуацията. Ако тя е нормална, започваме присъствено, това е най-добрата форма на организация. Имаме още два варианта – за частично присъствено обучение, което ще го ще предложим при краен случай, защото ползите от него са спорни. Третият вариант е обучение в електронна среда, но при по-добра организация”, каза той.

Според Вълчев ако дистанционното обучение продължи и през новата учебна година, организацията се очаква да бъде по-добра, тъй като от МОН вече ще разполагат с анализ на предходната.

„Това означава по-добре съобразени с всички деца и учители седмични разписани, да знаят от колко до колко има часове, по-голяма част от тях да учат синхронно във виртуални класни стаи, да се ползват най-добрите платформи и една паралелка да не ползва множество такива”, обясни просветният министър.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.