12 младежи от Пловдив споделят идеи в проект „BG КЛЮЧе” утре вечер в „Капана”

DSC02841-624x414

В каква България искам да живея ще споделят млади хора от Пловдив на събитие, организирано  от „Фондация 42”. „BG КЛЮЧе” е проект с фокус върху гражданската активност у младите хора, развиване на умения за аргументиране на идеи и мнения, възможност за отстояване на позиция, ангажираност с общественото развитие на страната, насърчаване търсенето на подкрепа за превръщане на тези идеи в реални дейности за социална промяна.

12 пълни с идеи младежи ще споделят своите идеи за това в каква България искат да живеят. Заредени с критична мисъл, те ще представят своето мнение по обществено значими теми на 15 октомври от 18.30 часа в галерия „PLOVEDIV” в квартал „Капана”.

„Когато ме попитаха какво искам да променя в България, първата ми идея беше свързана с желанието ми да променя мисленето на хората в нашата страна, защото всички се оплакват, но рядко намират сили да потърсят проблема в себе си и да запретнат ръкави, за да го решат. Когато помислих как, кой, по какъв начин мога да променя това, разбрах, че такава промяна може да дойде само от младите хора. Защото имаме ли възможности да живеем добре и да се реализираме ТУК, то няма да отидем да се реализираме ТАМ”, споделя Димитър.

Пловдив не е избран случайно, предвид огромния потенциал и енергичен младежки дух, който носи като европейска столица на културата за 2019.