Над 1000 преподаватели от различни висши училища в страната вече прилагат иновативни образователни технологии и компетентностен подход при подготовката на студенти – бъдещи учители. Това каза министърът на образованието и науката проф. Галин Цоков при откриването на Център за иновативни образователни технологии в Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“.

Центърът е изграден по Националната програма на МОН „Повишаване компетентностите на преподавателите от държавните висши училища, подготвящи бъдещи учители“. Нейна цел е обучението на студентите по педагогически специалности да стане по-компетентностно и практически насочено, както и те да развият умения за използване на съвременни дигитални технологии при преподаването. Университетските преподаватели също преминават квалификация в две направления – иновативни технологии и компетентностен подход, които впоследствие предават на студентите.

Министърът преряза лентата на новия център заедно с ректора на Академията доц. д-р Жан Пехливанов. В него ще получат квалификация около 40 педагогически специалисти. Учители от средните училища също ще могат да повишават квалификацията си в него.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.