Доказани преподаватели от училище и академичните среди надграждат знания и развиват умения на децата в индивидуални и групови занимания

Времето за писане на домашни е приятно изживяване, а не досадно задължение. Или поне такава е практиката в Академия за малки таланти „Всезнайко“, където ежедневната подготовка на учебния материал се базира на иновативен начин на преподаване, чрез който децата с лекота се справят с поставените задачи.

„Целта е чрез индивидуален подход към всяко от тях да достигнем до лесното усвояване на уроците и да подпомогнем постигането на високи резултати. Мисията ни е да създадем място, в което да учим с децата, да развиваме потенциала им и да откриваме талантите“, казва управителят Орнелла Христова. Академията предлага занималня за деца от 1 до 4 клас, уроци по български, математика, английски и немски за ученици от 1 до 12 клас (индивидуално и в група), курсове по поддържаща и състезателна математика, както и подготовка за националните външни оценявания в 4, 7 и 10 клас. Провеждат се консултации и за студенти икономисти.

В полудневната занималня децата от начален етап се подготвят за следващия учебен ден – писане на домашни, учене на уроци, надграждане и разширяване на знанията от училище. Провеждат се и занимания по интереси. По време на ваканциите тя е с по-облекчен режим, като децата четат, разхождат се и играят в Цар-Симеоновата градина, посещават музеи и галерии. Паралелно със затвърждаване на учебния материал от училище.

Академията предлага извънкласна подготовка по математика, български език и литература, английски и немски език. Частните уроци по английски, предназначени за англоговорящи, се водят се от квалифициран преподавател, носител на езика – д-р Роланд Хегарти. Езикът се учи по забавен и интересен начин чрез музика и игри. Уроците са за хора, които го владеят и искат да го поддържат и развиват чрез разговори и обучение изцяло на английски. Не се използват учебници и класически системи.

Академията залага на опитни преподаватели.

Д-р Антония Лазарова е университетски преподавател с над 10-годишен опит в преподаването на математика на ученици в училищна възраст и на „Статистика“ за студенти.

Ивелина Николова е учител по изобразително изкуство, начален педагог, сертифициран по Монтесори.

Роланд Хегарти повече от 20 години е старши преподавател в Бирмингамския университет, където защитава докторска степен по психология. Академичният му опит, методика и квалификация му отварят път като преподавател в Хонг Конг, Макао, Малдиви, Ямайка, Ирландия, Кипър, остров Мавриций, Белгия, Германия. Наскоро, заедно със семейството си, се мести да живее в България, където започва да преподава, залагайки на “edutainment” (образование с развлекателен подход).

За чуждоезиковото обучение се грижи също Деница Колаксъзова, а на преподавателя с дългогодишен опит Ана Кръстева са поверени занимания по български език и история.