Младежите доброволци на БЧК ще удвоят сумата за рехабилитация на деца от сдружение “Различни, но равни”

DSCF5808

Общоградският празник “Вълшебно лято”, иницииран от радио “Катра ФМ”, успя да събере 464 лева за децата с физически и интелектуални увреждания от сдружение “Различни, но равни”. Куп забавления събраха стотици деца днес на сцената пред общината, където започнаха тържествата за 1 юни. Доброволците от Младежкия червен кръст избраха за кауза на събитието набирането на средства за рехабилитационната програма на “Различни, но равни”. Срещу левче в кутията за дарения деца и родители играха “Не се сърди, човече” и участваха в куп забавни приключения.

“Международният ден на детето е повод да обърнем внимание на децата в нужда, за да се почувстват равни с техните връстници. Щастлив съм, че децата и родителите откликнаха, защото каузата си заслужава. Сумата е скромна, но всички дариха от сърце, а това е важно”, каза Христо Паунов – член на Националния съвет на БЧК.

Доброволците червенокръстци ще вземат решение от фондонабирателната сметка от  Великденските празници да удвоят сумата, която ще отиде за нуждите на сдружението.

На финала на празника децата опитаха от огромната торта, която бе разрязана на сцената, и спечелиха куп награди от томболата.