Работодатели изненадаха ученици в гимназията с подаръци за първия учебен ден, директорът пък раздаде парични премии на отличниците

IMG_7566

Възглавници с канела с пожелание за спокоен сън, за да тръгват сутрин добре отпочинали и заредени за училище, получиха като подарък новоприетите ученици в дуалната паралелка на Професионалната гимназия по дървообработване. Канелата е силен антиоксидант, ароматът й стимулира зони в мозъка, отговарящи за вниманието и паметта. Ядрото на възглавницата е изградено от пухкави частици пяна, калъфът е от канелен плат и е и с 3D мрежа за циркулация на въздуха, обясниха от фирма „ТЕД”. Компанията е дългогодишен партньор на училището и ще обучава ученици по дуалната система.

На откриването на учебната година присъстваха представители на петте фирми, където учениците карат производствената си практика – „Диалог”, „ТЕД”, „Дизма”, „Редо” и „Гюл ММ”. Те пък изненадаха учениците от дуалните паралелки с калкулатор и молив, за да не бъркат в сметките и чертежите.

IMG_7561

Идеята ни като бъдещи работодатели да се грижим за младите хора, те да се уверят в нашите качествени продукти и да ги убедим, че те могат да бъдат част от процеса на възход, обясниха представителите на компаниите.

Директорът Константин Костадинов не скри радостта си,  че за първи път в 20-годишната му професионална кариера е свидетел как хората от бизнеса споделят празника 15 септември с учениците. И добави, че гимназията е успяла да закупи модерни машини, за да може учениците да са в крак с новостите и когато отидат на стаж, да са подготвени за работа с тях.

Миналата година училището бе първото в страната, което стартира редовен прием по дуалната система с една паралелка, тази година те са общо три по проект ДОМИНО.  Всеки ученик ще получава по 50 лева месечно в 9 и 10 клас, а в 11 вече ще е назначен на работа срещу заплащане

В училището е традиция учебната година да стартира с връчване на грамотите на отличниците от предходната. Този път те бяха съпроводени и с парична премия от 35 лева.

Десет бяха отличниците, които награди с грамота и парична премия директорът Константин Костадинов.
Десет бяха отличниците, които награди с грамота и парична премия директорът Константин Костадинов.