„Уча в Пловдив” и Община Пловдив представят най-добрите инициативи, замислени и реализирани от училищата

Фотоконкурс провокира учениците по темата, победителите печелят билети за рок концерт от летния културен афиш на града

az promeniam

Второ издание на общоградския форум „Аз променям моето училище” организират  на 9 юни образователен портал „Уча в Пловдив“ и Община Пловдив. На него ще бъдат представени най-добрите инициативи, замислени и реализирани от учениците, учителите, директорите в рамките на една учебна година. Идеята е чрез споделяне на добрите практики да се  даде гласност  на иновативните проекти и да се създаде подходяща среда за качествена промяна във взаимоотношенията между  участниците в образователния процес.

Форумът „Аз променям моето училище“ насърчава развитието на уменията и  знанията, на различните идеи. Миналогодишното издание премина при изключително голям интерес с участието на ученици, учители и директори от 20 училища на територията на Община Пловдив. Техните презентации бяха събрани в годишно електронно издание, което бе качено на сайта на общината. И тази година идеите, които училищата представят, ще бъдат обобщени в годишник.

Успехът ни мотивира да организираме второ издание, като този път организираме и фотоконкурс във Фейсбук по темата –  „Аз променям моето училище“. Той е отворен за всеки, който ще може да качи в страницата-събитие на форума своите снимки. В деня на конкурса – 9 юни,  ще бъде обявена най-добрата фотография и снимката, събрала най-много харесвания. Авторите ще получат награди – билет за рок концерт от летния афиш на Пловдив. Снимките ще бъдат оценявани от художник-фотограф Соня Станкова. Тя е автор на проекта „Хората на Пловдив”, хоноруван преподавател в Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство и партньор на сдружение за детско и младежко творчество „Духовно огледало”.

Всяко училище участва във форума само с една инициатива. Краен срок за заявка на училището и инициативата – 1 юни. Предложенията за участие от директорите на училища се подават по електронен път до „Уча в Пловдив” – u4avplovdiv.com

Форумът щe се проведе на 9 юни (петък) от 11 часа в Конферентната зала на Спортно училище „Васил Левски”.

Регламент за участие – до 5 минути за презентация на инициативата в свободно избрана от училището форма. Представянето на проекта е от ученици.

Форумът няма състезателен или конкурсен характер. Не се извършва класиране.  Всяко училище, участник във форума, трябва да има предварително подготвено послание, което да отправи. Тези послания ще бъдат изписани върху балони, които, на финала на форума, участниците ще пуснат.