Децата от ОУ „Алеко Константинов” засадиха 350 фиданки бял и черен бор в съвместна инициатива с Държавно горско стопанство Пловдив

Табела „Щастлива гора” с името на училището и своите подписите поставиха вчера второкласници от ОУ „Алеко Константинов” на 1300 метра надморска височина. Деца от четирите паралелки на випуска, техните родители и класни ръководители се включиха в залесителната акция на хижа Здравец, реализирана съвместно с Държавно горско стопанство и Лесозащитна станция Пловдив. Под вещото напътствие на горските, ученици и възрастни засадиха 350 фиданки бял и черен бор.

Инициатива бе реализирана по идея на бившия главен експерт в Регионалната дирекция на горите, а сега директор на ловно стопанство, Елеан Иванов. Синът му е второкласник в ОУ “Алеко Константинов” и той предложил на останалите родители да организират акция, която ще обедини училището и семействата, а заедно с това ще се постигне и възпитателен ефект. Директорът Красимир Ангелов откликнал на мига. Специално за събитието за всички били ушити шапки и шалчета в зелено с логото на проекта „Щастлива гора”.

Преди за започне залесяването, Иванов обяснил на децата, че българската гора трябва да се опазва и подновява, тъй като съществуват вредители, които унищожават голяма част от иглолистните насаждения. Децата ще се грижат за своите фиданки и занапред, а Иванов обещава да осигури терен, за да може догодина и следващите випуски да създадат своя гора. Идеята е инициативата да се превърне в традиция за ОУ „Алеко Константинов”.

„След заселяването организирахме пикник и децата бяха невероятно щастливи”, не крие радостта си Иванов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.