Проектите „Книгознайковци” и “България в пощенски картички” на ОУ „Райна Княгиня” със знак за качество eTwinning

20171012_154316

Учениците от II е клас на ОУ ”Райна Княгиня”, гр. Пловдив бяха отличени с индивидуален знак за качество eTwinning по два национални проекта, в които са участвали през изминалата учебна година. Децата получиха сертификатите си от директора Мария Гайдарова.

eTwinning е платформа за педагози от европейските страни, за да общуват, да си сътрудничат, да развиват общи проекти. Всички инициативи се споделят в платформата, където става и виртуалното общуване между участниците.

Проектът „Книгознайковци” на пловдивските второкласници обединява инициативите по националната седмица на четенето, ателие за споделяне на добри практики и национална читателска щафета. Особено любопитна е идеята за попълване на «пчелна пита» с прочетените книги и споделяне на впечатления от тях във видео. Създадена е електронна книгa с разказите на всички 46 класа.

Вторият проект, по който са отличени учениците на преподавателя Мария Петрова, е „България в пощенски картички”. Децата сами направили снимки на родния си  Пловдив и създали проекти, в които разказват за миналото и преобразяването на най-стария жив град в Европа. Инициирали виртуални игри с участници от другите 6 града по проекта. Посрещнали и изпратили „Пътуващ куфар”, съдържащ ценна колекция, подбрана да представи величието на България през погледа на децата. И за него е създадена електронна книга.

Началният педагог Мария Петрова също е получила два индивидуални сертификата за качество.

20171010_073558