Ученици от СУ „Пейо Яворов“ пожелаха скорошно оздравяване на децата в „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“

Усмивки, радост, лековити билки и цветя подариха второкласници на малките пациенти от болниците „Централ Хоспитал“ и „Медлайн“ навръх Еньовден. Децата от 2 а клас на СУ „Пейо Яворов“ им пожелаха бързо да оздравеят, за да играят на воля през лятната ваканция. Рано сутринта, заедно със своите преподавателки Елена Атанасова и Магдалена Давидова, те бяха отишли край бреговете на Марица, за да наберат билките и да ги донесат на децата, които се лекуват в отделенията по Педиатрия, Ортопедия и травматология и Физиотерапия и рехабилитация.

За да повдигнат още повече настроението им, учениците разказаха за интересни места, които са посетили в Пловдив. С огромно вълнение споделиха своите приключения по въжения мост и как са търкаляли огромни автомобилни гуми в парк „Лаута“.

След което пресъздадоха легендата за р. Марица и представиха драматизация на приказката за мъдростта на старите хора.

На финала гостите изпълниха своя танц „Усмивка“ по песента „Обърквация“. Ако нещо отново се обърка с вас, нека бъде като в тази песен и да завърши весело, пожелаха учениците на пациентите и връчиха по едно „вълшебно“ камъче за късмет. „Когато се почувствате зле или сте тъжни, стиснете го и всичко ще се оправи“, увериха те.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.