С празнично шествие, начело с иконата на светите равноапостоли, учениците от СУ „Св.св. Кирил и Методий“ отбелязаха патронния си празник

„Днес е ден за благодарствен благослов“, рецитира вдъхновено Кристиян от 2 а клас пред паметника на Кирил и Методий в подножието на Стария град, а след това, заедно с по-голямата си шестокласничката Александра отправиха поздрав: „Честит празник, учители, почитайте имената им!  Честит празник, българи, пазете делото им!“

С празнично шествие, начело с иконата на светите равноапостоли, отбеляза патронния си празник днес СУ „Св.св. Кирил и Методий“. Екипът на училището, настоящи и бивши учители и ученици се събраха на площад “Стефан Стамболов”. Атрактивните мажоретки събраха погледите на минувачите, а множеството се отправи към барелефа на светите братя, където деца от начален етап припомниха какво е за нас, българите, създадената от славянските първоучители писменост. Празникът завърши с празничен концерт на сцената пред общината, където се изявиха музикални таланти и танцьорите от ансамбъл “Марица”.

Утре се открива изложбата в рамките на Националния пленер “Традиция, екология, творчество” с участието на 65 ученици от 10 училища от цялата страна. Експозицията е подредена в Данчовата къща и представя творбите на учениците, дошли в града под тепетата, вдъхновени от историята и архитектурата на резервата, както и наградени творби от конкурса за рисунка, в който се включиха 32 млади таланти от различни школи и училища. Награди ще получат и най-изявените участници в трите категории – рисунка, компютърен проект и фотография.

Тържественият концерт на випуск 2023 ще бъде на 15 май от 18 часа на Римския стадион. Зрелостници и ученици от професия “Танцьор” ще представят спектакъл, с който училището ще отбележи 30-годишния юбилей от създаването на първата си хореографска паралелка.