Втори тур за попълване на свободните места обявява Спортното училище. Приемът на документи е от 9 до 15 август, а веднага след това започват и изпитите по отделните видове спорт. На 20 и 22 август ще се тестват спортно-техническите умения на кандидатите за борба класически стил, борба свободен стил, бокс, лека атлетика, футбол и художествена гимнастика. Проверката на физическите данни и подготовка на желаещите да се запишат гребане, кану-каят, вдигане на тежести, спортна гимнастика и спортна стрелба е на 21 и 22 август. Тестове за оценка на концентрацията, психическата устойчивост и спортно-техническите умения по вида спорт, за който кандидатстват, са част от препятствията, които трябва да преодолеят кандидатите.

Учениците имат право да кандидатстват по един или два вида спорт, застъпени в училището. През първия изпитен ден те минават медицински преглед и измервания от лекар, а през втория са тестовете за оценка нивото и развитието на двигателните качества.  За двата дни, в които ще се проведат изпитите, учениците следва да имат застраховка „злополука”.

Класиранията ще се извършат до 23 август, а записването на приетите е до 27-о чисто на месеца. За приетите е осигурена целодневна ангажираност, общежития и столово хранене.