Децата от “Яне Сандански” описват герои от “Властелинът на пръстените” в час по английски

11188253_953076901399891_2262260528855275737_n

Креативна класна стая, която съчетава най-новите технологии, е модерната придобивка на ОУ “Яне Сандански”. Всяко дете разполага с лаптоп-таблет и в даден момент от урока може да изпълни поставена от учителя задача, да реши тест или пък да подреди образователен пъзел. Лаптоп-таблетите могат да бъдат местени в която и да е класна стая, в коридора или дори навън. Учителят на своя екран вижда екраните на всички ученици едновременно. И ако щракне два пъти върху някой от тях, пред  него излиза всичко, което детето вижда в дадения момент.

“Децата са изключително ентусиазирани, дори първоклаксниците се справят изключително бързо, затова направихме поредица от открити уроци по четене, математика, човек и природа. Темата на часа по английски бе “Властелинът на пръстените”. Учениците изгледаха откъс от филма, като предварително имаха поставени задачи – описваха характеристики на героите, отговаряха на въпроси по сюжета. Технологиите обаче не бива да изместват ролята на учителя, затова се използват в точно определени моменти от урока”, коментира директорът на училището Маргарита Бозова.

Идеята й е за в бъдеще в сайта на училището да бъдат събрани като база данни всички разработени уроци, за да бъдат в полза на учителите, които следващата година преподават в съответния клас.

През лятото ще продължи обновяването на базата. След тоталната смяна на дограмата, предстои боядисване на фоайето и обзавеждане с нови мебели. Бозова е категорична, че делегираните бюджети дават свобода на директора да модернизира училището си и да квалифицира екипа. Тази година училището има двама класирани на национален кръг на олимпиада по български, а в класацията по предмета от външното оценяване в 7 клас е на десета позиция. Тези постижения карат все повече родители да избират именно “Яне Сандански”, което наесен ще посрещне 690 деца – със 70 повече от предходната година.