„Всеки ден носи нови възможности“, „Важен е пътят на решението“, „Винаги съм на точното място в точното време“ и други позитивни послания ще вдъхновяват учениците в обновените класни стаи на СУ “Васил Левски” в село. Кабинетите и фоайетата са напълно преобразени по проекта “Обичам  моето училище”, чиято цел е да осигури комфортна и релаксираща среда и да повиши креативността на децата. Той се реализира в партньорство между училището и фондация „LightSource Charity“, която създава интериорния проект и подбира фототапетите в зависимост от предмета, който се изучава в съответната класна стая. Всяка е в различен цвят, като се залага основно на пастелните тонове и се поставят изображения, съответстващи на учебната дисциплина.

На официалното откриване на обновените класни стаи присъства основателят на фондацията Албена Спърлинг, чиято мисия е да преобрази мрачния интериор на българските учебни заведения. Неутралното бяло в училището е заменено в жълто, синьо, зелено.

„Темата на проекта ни е „Радост“. Имаме 21 класни стаи 6 учебни кабинета. В стаите на малките ученици сложихме фототапети от приказки – „Житената питка“, „Пипи Дългото чорапче“. Голямата цел е да задържим учениците в училище, да ги мотивираме да се развиват и да се чувстват вдъхновени да творят“, казва директорът Пенка Запрянова.

„Всички наши мечти могат да се сбъднат, ако имаме куража да ги следваме“, пише на фототапета със Снежанка, принца и седемте джуджета. В кабинета по информационни технологии е цитиран Стив Джобс: „Компютърът – той е като велосипед. Само за нашето съзнание“. „Четенето ни отнася далеч от дома, но по-важното е, че ти създава дом на всякъде“, може да се прочете в кабинета по български език и литература. За да насърчат учениците да бъдат усърдни в овладяването на математическите знания, учителите са избрали следната максима: „Същността на математиката е в нейната свобода“.

Воден от убеждението, че децата учат най-добре чрез преживяване, екипът на училището реализира проект и за зелена класна стая, която е първата в община „Марица“.  Тя се състои от 4 беседки в училищния двор, където вече се провеждат уроци на открито, свързани с опазването на околната среда, развиването на творчески умения и практически знания.