Директорът на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин заемаше същата длъжност и през 2022 г., по време на правителството с премиер Кирил Петков

Мариета Георгиева отново ще бъде заместник-министър на образованието и науката. Премиерът Николай Денков я върна със своя заповед на поста, съобщи правителствената пресслужба.

Георгиева заемаше същата длъжност и през 2022 г., по време на правителството с премиер Кирил Петков. Тогава тя бе заместник на Денков, който беше министър на образованието. Сега влиза в екипа на новия министър – професора по педагогика и преподавател в Пловдивския университет Галин Цоков.

Георгиева е специалист в сферата на професионалното образование. Повече от 20 години е директор на Професионална гимназия „Проф. д-р Асен Златаров“ във Видин. Била е национален експерт по Европейската препоръка за трансфер на кредити в професионалното образование и обучение (ECVET) към Центъра за развитие на човешките ресурси. Има опит като учител по електроника и информатика, както и като преподавател по информационни системи в бизнеса и управленски информационни системи в локалния център на Нов български университет във Видин. Георгиева е машинен инженер с диплома от Техническия университет в София. Завършила е също математика и информатика в СУ „Св. Климент Охридски“. Има магистратура по образователен мениджмънт от ЮЗУ „Неофит Рилски“. Двукратен носител на почетното отличие на МОН „Неофит Рилски“ за цялостна високопрофесионална дейност в системата на образованието.