След приемането на бюджета обявяват поръчка за избор на фирма, която ще строи новата спортна зала на гимназията

Волейболистките на ЕГ „Иван Вазов” станаха градски шампионки. На общинския кръг за девойки 8-10 клас, който е и етап от Ученическите игри, отборът на Руската не остави никакви съмнения в превъзходството си над опонентите от Математическата гимназия и СУ „Паисий Хилендарски”. С две чисти победи от по 2:0 момичетата станаха номер едно в градската надпревара и продължават в следващия етап – областното първенство.

Община Пловдив е заложила 1 млн. лева в тазгодишния си бюджет за нова спортна зала на гимназията. В момента във физкултурния салон се налага по няколко класа да водят едновременно часове, а съблекалните са тесни и неудобни.

В същото време училището има отбори по различни видове спорт, които трябва да водят интензивни тренировки. Това са тимовете по волейбол, баскетбол и хандбал в по две възрастови групи за момчета и момичета.

Миналата година хандбалният отбор на училището стана трети на републиканското първенство, а отборът по тенис на маса – шести на държавно. Гимназията има и два футболни отбора.

Новата зала ще се строи северно от съществуващия салон и между двете сгради ще има топла връзка. Проектът е готов, така че след приемането на общинския бюджет ще бъде обявена поръчка за фирма изпълнител.