Талантите на СОУ „П. Евтимий” впечатлиха с китка народни песни и „Една българска роза”

DSCN2176

Концерти на три различни открити сцени изнесоха талантите от вокална група „Evergreen“ при СОУ „Патриарх Евтимий” в рамките на  по покана на седмото издание на Балкански детски празници в Одрин. Пловдивските дарования гостуваха на събитието по покана на Генералното консулство на Република Турция в Пловдив.

По регламент нашите 12 евъргрийни, на възраст от 9-13 години,изнесоха малки концерти в три поредни дни. Пловдивските певци впечатлиха публиката с китка от български народни песни в съвременен аранжимент, както и песента, прославила България по света „Една българска роза“. Музикален ръководител на вокалната група е Диана Кацарова.

DSCN2201

Участниците в международния фестивал от 10 страни дефилирали по улиците на Одрин, след което представителна група на всяка държава участвала в среща с губернатора на града.

Учениците били настанени в приемни семейства на училището домакин „Исмаил Гюнер“ с директор Хюсеин Баран, а придружаващите учители и директорът на СОУ „Патриарх Евтимий“ – Валентина Георгиева, били настанени в гостната на преподавателите.

Всички разноски по пребиваването ни бяха поети от губернатора на Одрин. Бяхме впечатлени от топлото посрещане на нашите домакини и културната програма, която ни бяха подготвили, както и посещение на забележителностите, коментират пловдивските учители.

20160421_172219