Китайска роза расте пред входа на училището в Дълго поле - подарък от миналогодишния випуск осмокласници.

Китайска роза расте пред входа на училището в Дълго поле - подарък от миналогодишния випуск осмокласници.

Вирусна инфекция е повалила децата от ОУ „Христо Ботев” в Дълго поле, а не хранително натравяне, за каквото алармираха първоначално родителите. Това стана ясно днес от резултатите при извършената от РЗИ проверка.

Припомняме, че шест деца бяха настанени в болница  в средата на миналата седмица, заради остри болки в стомаха и повръщане. Децата са били приети по спешност. Според родителите причината е консумираното от тях  пилешко с ориз и спанак в училище.

„Фирма „Благой Кирков” храни децата от училището под формата на кетъринг вече четвърта година и никога досега не сме имали проблеми. Не съм имала случай родител или ученик да се оплаче. Във вторник ще излязат резултатите от пробите на храната, които собственикът сам е занесъл в Агенцията по безопасност на храните, обясни директорът на училището Стойна Делчева.

По повод инцидента тя ще инициира среща между фирмата доставчик и родителите, за да се изгладят съмненията и конфликтите.

„Съжалявам, че изнесената в общественото пространство информация бе за натравяне на децата, без да се дочака становището на здравните инспектори”, каза още Делчева. Децата вече са изписани.