dav

„Той се превърна от малкия Моцарт в големия Рахманинов, уникално явление в 75-годишната история на училището”, отбеляза директорът Нели Попова и връчи на талантливия абитуриент голямата награда на името на Добрин Петков

Талантливият пловдивския пианист Николай Маринов е първенецът на випуска на Националното училище за музикално и танцово изкуство и спечели голямата награда на името на патрона Добрин Петков за изключителни творчески постижения.

„Той се превърна от малкия Моцарт в големия Рахманинов. Уникално явление в 75-годишната история на училището”, обяви, не без гордост, директорът Нели Попова преди да връчи отличието. Тя припомни, че Ники, който е участвал като солист и камерен изпълнител в редица представителни концерти, майсторски класове и международни гастроли, е от първия випуск първокласници на НУМТИ. Зрелостникът виртуоз, носител на призове от международни конкурси, сред които „Grand Prize Virtuoso” – Лондон, „Николай Рубинщайн“ – Париж, „Моцарт“ в Рим, „Simone Delbert- Fevrier” в Ница, двукратен лауреат на „American Protege” – Ню Йорк, завършва с успех 5.81. 12-класникът е трикратен носител на Наградата на Министерство на културата, присъждана за високи творчески постижения и вече е приет за студент в Кралската музикална академия в Лондон.

„Успяхме да докажем, че сме способни да се справим с всичко, дори с онлайн обучение. Бъдете все така упорити! Знанието ни прави по-мъдри и по-красиви!”, обърна се към съучениците си Ники, който се е изявявал на сцената на Карнеги хол, Роял Албърт Хол, Opéra de Bastille.

На тържествена церемония в двора на училището бе дипломиран випуск 2020. Всеки от абитуриентите получи почетен медал от директора за „първи випуск, завършил успешно в условията на дистанционна форма на обучение”.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.