Училищата подготвят едноминутни клипове, с които ще се включат в празничното честване, почетните знаци и значки – наесен

Виртуално честване ще замени тази година традиционното шествие по повод 24 май. Противоепидемичните мерки и решението за дистанционно приключване на учебната година наложиха и тържеството да се проведе в електронна среда. Както и предишни години откриването ще бъде пред паметника на Кирил и Методий до Хуманитарната гимназия, която носи името на светите братя и която постави началото на честванията на 11 май. Извънредните обстоятелства наложиха церемонията по връчването на почетни значки и знаци на изявени просветни дейци, на учебни и детски заведения да бъде отложена. Награждаването ще се състои в навечерието на Деня на будителите.

Митрополит Николай ще отслужи света литургия в храма „Св. св. Кирил и Методий“, която ще се излъчва по Православната телевизия, откъдето ще бъде взет сигнал и кадри за живото предаване. Общоградското тържество за 24 май ще се излъчва в реално време на сайтовете на Регионалното управление на образованието и Община Пловдив, както и в YouTube.

Училищата подготвят едноминутни клипове, с които ще се включат в празничното онлайн шествие. Те ще отправят своето послание по повод Деня на славянската писменост и така ще бъде оформена „манифестацията”.

Отговорността да координира и осъществи технически онлайн празника е поверена на екипа на СУ „Христо Г. Данов“. Едно от най-старите пловдивски училища на 5 май отбеляза своята 170-годишнина във виртуалното пространство. Предвидени са и приветствия на официалните гости в реално време, но вместо на централните градски улици, те ще са пред компютрите.

 

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.