Мобилното приложение вече е достъпно за Google Play и може да бъде изтеглено напълно безплатно

Screenshot_2017-09-19-08-38-09_space.plovdiv.oldplovdiv

Виртуален екскурзовод ще разхожда туристите из Античния театър на Древен Филипопол и ще им разкрива любопитни факти за личности и събития.

Мобилно приложение Ancient Theatre Tout Guide за Android вече е достъпно в Google Play и може да бъде изтеглено напълно безплатно. До 10 дни на входа на Античния театър и в района на съседната църква „Св. Богородица” ще бъде поставена табела с QR код, от който ще може да бъде сваляно приложението.

Приложението позволява на всеки гост на града под тепетата с историята на една от емблемите на бъдещата европейска културна столица – с лекции и снимки, както и да се докосне до всички артефакти в нея, навлизайки във виртуалната реалност. Посетителят избира дали да чете или да слуша текста, който е на български и английски.

Виртуалният пътеводител на Античния театър е създаден от екип програмисти и фотографа Любен Баков по проект в рамките на културния календар на Община Пловдив.

В приложението има пет „заключени“ места, които, след като бъдат посетени и разгледани от туриста, се отключват. Има и карта с пет локации, както и индикатор, който сигнализира кое от посетените места се намира най-близо.

По този начин практически се получава и ефект на игра. Приложението е съвсем ново като разработка, затова екипът е готов да приеме всякакви идеи за доусъвършенстване, препоръки и стъпки за неговото по-нататъшно развитие.

Приложението може да изтеглите от тук: http://bit.ly/2xv9Ou9

Screenshot_2017-09-18-18-21-59 (1)