За разлика от хотелите, които събират само капаро за абитуриентската вечер, хитови нощни заведения поставят условие за 100% плащане до края на декември

2391_gallery_big

Хитови нощни клубове извиват ръцете на абитуриенти и поставят условие за 100% платен куверт до края на декември. Учениците, натоварени да организират вечерта след официалната част в ресторанта, се втурнали да събират парите, за да изпълнят изискванията на ВИП заведенията. Капаро било платено още през октомври, но едно от най-лъскавите заведения поискало да се изплати цялата сума от 40 лева до края на календарната година. Подобно условие не е поставил нито един от хотелите, чиито ресторанти обичайно събират завършващите випуски, обясняват 12-класниците. Недоволни родители, чиито джобове значително ще олекнат покрай изпращането на абитуриента, пробвали да търсят справедливост и се свързали с управителя на хитов клуб на входа на “Тракия”, откъдето обаче обяснили, че такава е политика на заведението. Така че когото не го устройва да си плати пет месеца по-рано, имало опашка от чакащи. Това са много пари, ами ако заведението вече го няма през май, какво става, питат родителите, но плащат, за да не скършат желанието на децата си.

Като компенсация хотелите няма да покачват цените на основните куверти. Най-скъпо е в панорамния ресторант “Амбасадор” на “Тримонциум” – 100 лева, а на първия етаж е 80. Същата е цената в “Марица”, а в “Санкт Петербург” излиза с 5 лева отгоре.

Туроператорите, които организират пътувания на зрелостниците у нас и зад граница, също изискват само капаро.

1 КОМЕНТАР

  1. Кахърят се родителите, “но плащат, за да не скършат желанието на децата си.”
    Ха-ха-ха-ааа
    Ей т’ва е чалгата.

Коментарите са затворени.