Зрелостникът е сред четиримата български младежи, чиито разноски за обучение покрива немската държава в избрания от тях университет

Връчването на немските езикови дипломи направи щастливи 43 зрелостници от ЕГ “Иван Вазов”.

Зрелостник от ЕГ „Иван Вазов” спечели пълна стипендия за обучение в Германия. Виктор Калинов е сред четиримата български младежи, чиито разноски за обучение покрива изцяло немската държава в избрания от него университет. Щастливата новина дойде в деня, в който 12-класникът получи своята немска езикова диплома.

DSD дипломи получиха общо 43-а ученици от Руската на тържествена церемония в Дома на културата.

Право да кандидатстват за стипендия пред Немската служба за академичен обмен имат ученици с отличен успех и изявени способности. На Виктор той е 6.00. Очакванията са за максимален резултата и на предстоящите матури. Стипендията покрива не само обучението за добиване на бакалавърска степен, но и престоя. Ако кандидатът желае, може да запише впоследствие и магистратура.

Номинацията за Виктор е направена от училището, а изборът на кандидатите става от независима комисия в Бон. Решението на журито за 2018 година е на България да бъдат предоставени общо 4 стипендии, от които едната е за Виктор Калинов. Неговата амбиция е да учи архитектура в Техническия университет в Берлин, но е подал документи и във висши училища в Мюнхен, Щутгард, Аахен.

Освен немски, Виктор има и британски сертификати за владеене на английски език. Явявал се е и национални кръгове по руски език.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво! Пожелаваме на това момче да прослави страната ни и в Германия! Нека има повече такива новини, с които да се гордеем. На добър час!

Коментарите са затворени.