Зрелостникът е сред четиримата български младежи, чиито разноски за обучение покрива немската държава в избрания от тях университет

Връчването на немските езикови дипломи направи щастливи 43 зрелостници от ЕГ “Иван Вазов”.

Зрелостник от ЕГ „Иван Вазов” спечели пълна стипендия за обучение в Германия. Виктор Калинов е сред четиримата български младежи, чиито разноски за обучение покрива изцяло немската държава в избрания от него университет. Щастливата новина дойде в деня, в който 12-класникът получи своята немска езикова диплома.

DSD дипломи получиха общо 43-а ученици от Руската на тържествена церемония в Дома на културата.

Право да кандидатстват за стипендия пред Немската служба за академичен обмен имат ученици с отличен успех и изявени способности. На Виктор той е 6.00. Очакванията са за максимален резултата и на предстоящите матури. Стипендията покрива не само обучението за добиване на бакалавърска степен, но и престоя. Ако кандидатът желае, може да запише впоследствие и магистратура.

Номинацията за Виктор е направена от училището, а изборът на кандидатите става от независима комисия в Бон. Решението на журито за 2018 година е на България да бъдат предоставени общо 4 стипендии, от които едната е за Виктор Калинов. Неговата амбиция е да учи архитектура в Техническия университет в Берлин, но е подал документи и във висши училища в Мюнхен, Щутгард, Аахен.

Освен немски, Виктор има и британски сертификати за владеене на английски език. Явявал се е и национални кръгове по руски език.

1 КОМЕНТАР

  1. Браво! Пожелаваме на това момче да прослави страната ни и в Германия! Нека има повече такива новини, с които да се гордеем. На добър час!

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.