18 ученици спечелиха медали от националния кръг на състезанието

18 ученици спечелиха медали от националния кръг на състезание „Най-добър млад строител“, който се проведе в София. В него участваха 16 отбора, излъчени като първенци на регионалните кръгове.

В направление „Мазилки, шпакловки и бояджийски работи“ сребърен медал взе Полина Стоянова от ПГ по архитектура, строителство и геодезия „Арх. Камен Петков“. Тя успя да пребори конкуренцията и показа майсторство при нанасяне на силиконова мазилка, на релефна боя върху пано от предварително грундиран гипсокартон, на бояджийско покритие с декоративен ефект и при изпълнение на покритие с латексови бои.

В направление „Сухо строителство“ на първо място се класираха отново пловдивски ученици от ПГАСГ – Виктор Жечев и Габриел Мечкаров. Те трябваше първо да се справят с теоретичната част, отговаряйки на тест от 25 въпроса за 30 минути, след което да изградят преградна стена от KNAUF за два часа време.

Геодезистите от ПГАСГ Едуард Папазян, Иван пенков и Мартин Нанов успяха да се справят отлично със заданието да определят координатите на 5 точки от затворен полигонов ход и взех сребърен медал.

Домакин на състезанието беше Софийска гимназия по строителство, архитектура и геодезия „Христо Ботев“. Класираните в челните места получиха грамоти, медали, купи осигурени от МОН, връчени от директора гимназията-домакин и награди и подаръци от партньорите на състезанието, които оценяваха учениците състезателите в етапите на състезанието и на националния кръг.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.