Майсторът на спорта и почетен председател на клуба по аеробика в Пловдив Ани Атанасова подари юбилеен албум на първите 10 випуска на някогашния техникум по физкултура и спорт

Плувкиня и стрелец с квота за Младежките олимпийски игри вдигнаха трибагреника и знамето на ЕС

Да чуе отново школския звънец дойде днес на откриването на новата учебна година в СУ “Васил Левски” майсторът на спорта Ани Атанасова. Бившата състезателка по спортна гимнастика е завършила преди 50 години, но стана част от празника, за да подари юбилеен албум на първите 10 випуска, завършили някогашния Държавен техникум по физкултура и спорт. По традиция възпитаниците на Спортното училище влизат в клас и на тренировка в началото на септември.

„Родена съм в годината, в която са се полагали основите на училището – 1949-та, и когато директор беше Методи Христов. Алманахът съдържа снимки на учениците и учителите от първите 10 випуска и го подарявам за училищния музей“, обърна се развълнувана към младите надежди и техните преподаватели Ани Атанасова. Тя е била състезател по спортна гимнастика, след което е работила като методист в АФД „Тракия“ по времето на легендарния Стоян Делчев. Сред съучениците на Ани е прочутата ни баскетболистка Пенка Стоянова. Атанасова има дългогодишен стаж като учител по физическо в Професионалната гимназия по хранителни технологии и техника. Тя е и първата треньорка на тройката ни по аеробика, а в момента е почетен председател на клуба по аеробика в Пловдив. Градът на тепетата ще бъде домакин на световна купа през октомври.

На 22 септември в училището ще се съберат възпитаниците на първите три випуска на училището, което догодина чества своя 70-ти юбилей.

На тържеството откриване на новата учебна година честта да вдигнат националния трибагреник и знамето на ЕС се падна на Пламен Емилов (спортна стрелба) и плувкинята Диана Петкова, спечелили квота за Младежките олимпийски игри в Рио. По традиция зрелостниците предадоха ключа на познанието на най-малките 5-класниците, които пък дадоха тържествено обещание да напредват в учението и в спорта.

„Следвайте мечтите си и те ще бъдат най-сигурният ви ориентир. Ще бъде трудно, но всяко истинско усилие бележи пътя към успеха“, обърна се в приветствието си директорът на училището Илияна Данчева. Заместничката й Величка Мицина удари първия звънец и лисна менчето за успех, а Михаела Стайкова посрещна с погача най-малките на влизане в класните стаи. Изцяло обновени са кабинетите по история, география, математика и информатика.

Поздравителен адрес от името на министъра на спорта Красен Кралев прочете директорът на дирекция „Спортни училища“ Венцислав Игнатов.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.