Praktica Digital Camera

Олимпийски игри по колоездене на открит урок в  ДГ „Наталия”

Praktica Digital Camera

Велоалеи и пешеходни, светофари и пътни знаци оживиха двора на ДГ „Наталия” за открития урок в рамките на седмицата на мобилността.  Изпълненията на популярни приказни герои на новата площадка по безопасно движение акцентираха върху пътните правила и знаците, които трябва да познават малките велосипедисти.

Децата от четвърта А и Б групи демонстрираха знания за видовете светофари, техните сигнали и умения да разпознават пътните знаци.

Защо има светофар с велосипед, а няма със заек или таралеж? Този въпрос възникна логично, след като учителки от детската градина се преобразиха в любимите животни и разведоха малчуганите из гората от пътни знаци, за да ги научат на правилата на движение. Една от преподавателките пък се появи в полицейската си униформа и с червена палка, влизайки в ролята на инспектор Георгиев.

cdg_natalia_praznik-4

Официалните гости трябваше да минат също по правилата между пътни знаци. Зам.-кметът на район „Източен” Николай Киров не само че не се затрудни, а донесе и подаръци – тротинетка и няколко кутии флумастери и тебешири.

На финала се проведоха даже и олимпиийски игри по колоездене, като шампионите караха майсторски между колчета и знаци, но първо сложиха предпазни каски.

Второкурсници по предучилищна и начална педагогика от Пловдивския университет също гледаха демонстрациите.

Praktica Digital Camera
Praktica Digital Camera