Изпълнителният директор на фондацията дарител Артър Спърлинг направи символично откриване на преобразените пространства и насърчи децата да мечтаят

В преобразени с вдъхновяващи послания и позитивни изображения кабинети се обучават от началото на новата учебна година учениците от ОУ „Екзарх Антим I“. Както Уча в Пловдив“ разказа в навечерието на 15 септември, всички 22 класни стаи, коридорите, фоайетата, стълбищата и столовата на ОУ „Екзарх Антим I“ са обновени с фототапети по проекта „Обичам моето училище“ на фондация „Light Source Charity“. Днес изпълнителният директор Артър Спърлинг гостува на учебното заведение и направи символично откриване на изцяло реновираните пространства. Той бе посрещнат от малките мажоретки, след което влезе във всеки от кабинетите.

„Вие мечтаете ли?“, обърна се той към децата и, след като чу мощно „да“, ги насърчи да продължават да вярват и да следват мечтите си, ако искат да станат реалност.

„Нашата мисия е да правим красиви училища“, добави съпругата му Албена Спърлинг, която е двигател на проекта и благодари на всички, отдали сили, енергия и време за реализиране на амбициозната идея, подчинена на опазването на планетата Земя.

Всяка стая е в различен цвят и с послание на именита личност, подбрано според учебния предмет, който се преподава в нея. При класовете от начален етап преобладават тапети с приказни герои, а в прогимназията са застъпени теми от литературата, историята, географията, езиците. Надписите на стените във фоайетата, решени в небесно синьо, акцентират върху екологията и опазването на природата.

„Трябва да бъдете промяната, която искате да видите в света“, „Само онзи, който е свободен, само той може да се нарече човек в пълния смисъл на думата“, „Бъдете добри, когато това е възможно! Това всъщност винаги е възможно“ са част от мотивиращите послания в кабинетите.

Директорът на училището Катя Василева ще включи с онлайн обръщение и благодари на фондацията за уюта и хармонията, създадени след обновяване на цялостния интериор. „Създадената модерна визия под мотото „Да съхраним планетата Земя“ вдъхновява децата, помага им да преоткриват света. Това е начин да развиваме творческия им потенциал, да им помогнем да формират отговорно отношение към заобикалящата среда, да повишим мотивацията за учене“, каза Василева и увери дарителите, че децата са променени, откакто учат в преобразените класни стаи.

На събитието присъства и началникът на РУО Антоанета Пакова.