Вокална група „Бамбини“ при Център за подкрепа за личностно развитие-ОДК Пловдив ще вземе участие на финалите на Международния фестивал за авторски, детски и юношески пиеси и песни „Децата на България“, САЩ. До номинацията се стигна след успешното преминаване на първи кръг, в който вокалната група участва с две авторски песни по музика на Снежана Донева. Тази година фестивалът ще се проведе на 30 и 31 март 2024 г.  на сцената на „Малко българско училище“ в Чикаго, Илинойс.

В рамките на конкурса са предвидени майсторски класове, като в раздел „Пеене“, заниманията ще се водят от ръководителите на „Бамбини“ – Снежана и Димитър Доневи.

В извънконкурсната програма пловдивската формация подготвя специален авторски репертоар, който ще представи пред публиката в Чикаго. За първи път младите таланти ще изпълнят нова разработка на „Една българска роза“.

Това не е първото пътуване на ВГ „Бамбини“ зад океана. През 2022 г. изпълнителите се завърнаха от първото издание на фестивала, който се проведе във Вашингтон, с три награди:  за авторска музика, за най–добър аранжимент и за най–добро вокално изпълнение.

В края на 2023 г. формацията  реализира първия си музикален албум „Слънце над България“, който включва предимно авторски песни и аранжименти.

Школата е носител на „Награда Пловдив“, на GRAND PRIX от Национален конкурс „Път към славата“ – София, GRAND PRIX от Международен фестивал на изкуствата „ Magia Italiana”, Римини. Талантливите изпълнители успешно се представиха и в телевизионния риалити формат „България търси талант“, където достигнаха до полуфинал.

ПУБЛИКУВАЙ КОМЕНТАР

Моля въведете вашият коментар!
Моля въведете вашето име тук

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.